Пилок. Бджолине обніжжя.

Що дають нам бджоли і яка з цього користь. Куточок споживача
Відповісти
Аватар користувача
Petrovych
Адміністратор сайту
Повідомлень: 363
З нами з: 19 січня 2018, 08:14
Ваш статус: Пасічник вихідного дня
Місце перебування: Львів-Тустоголови
Кількість бджолосімей: 25-30
З бджолами з: 08 травня 2005
Дякував (ла): 46 разів
Подякували: 51 раз
Контактна інформація:

Пилок. Бджолине обніжжя.

Повідомлення Petrovych » 11 лютого 2019, 10:15

Квітковий пилок, зібраний медоносною бджолою і склеєний секретами залоз і нектаром в яскраві різнокольорові гранули, називається бджолиним обніжжям. У квітковому пилку (обніжжі) виявлено близько 50 біологічно активних речовин, що сприятливо впливають на організм людини при різних порушеннях його функцій. У ній міститься ще 240 речовин, необхідних для нормального протікання біохімічних процесів, 27 мікроелементів. Пилок - це природний концентрат незамінних амінокислот, які не утворюються в організмі людини, але необхідні для утворення клітин, ферментів, гормонів. Всього 30 грамів пилку покривають добову потребу людини в незамінних амінокислотах! Пилок унікально задовольняє формулі збалансованого харчування. Це еліксир молодості. Її вживання - природний шлях до здоров'я і довголіття.
  Добова доза вживання обніжжя — 50-70 мг. на 1 кг маси тіла. Вживати краще натще  повільно розсмоктуючи в роті(під язиком) і не запивати  на протязі 10-15 хв. Курс вживання 2-0-30 днів. Відразу основне застереження - людям з проблемами здоров'я пилок слід вживати лише по рекомендації та під доглядом лікаря. Будь-яке передозування може привести до тяжких наслідків.  Зацвівший пилок являється токсичним і не придатним до вживання взагалі. Правильно висушений пилок(обніжжя) являє собою гранули з приємним запахом, що легко пересипаються і легко розминаються в пальцях.
  Слід також зауважити про відносно швидку втрату висушеним пилком своїх властивостей(біля 10 відсотків на протязі місяця зберігання). Тож на весні від вживання минулорічного обніжжя вже мало користі, втім як і шкоди. Набагато довше зберігає свої властивості свіжий пилок, законсервований в меді.

Набагато активнішою і такою,що довше зберігає свої властивості являється Перга.



Відповісти