Перга. Бджолиний "хліб"

Що дають нам бджоли і яка з цього користь. Куточок споживача
Відповісти
Аватар користувача
Petrovych
Адміністратор сайту
Повідомлень: 363
З нами з: 19 січня 2018, 08:14
Ваш статус: Пасічник вихідного дня
Місце перебування: Львів-Тустоголови
Кількість бджолосімей: 25-30
З бджолами з: 08 травня 2005
Дякував (ла): 46 разів
Подякували: 51 раз
Контактна інформація:

Перга. Бджолиний "хліб"

Повідомлення Petrovych » 11 лютого 2019, 10:20

Перга – цінний білковий корм, на який ще кажуть бджолиний "хліб". Зібраний в полі пилок(обніжжя) в вулику бджоли перемішують з медом і складають в комірки стільників. Під дією ферментів меду, секретів залоз бджіл та інших чинників пилок у комірках щільників через деякий час перетворюється на пергу, що містить чималу кількість вітамінів (А, В, С, РР, Е, D, K, Н), макро- та мікроелементів.
Перга містить до 400 цінних  речовин. Вона сприяє зміцненню кісток, зміцнює нервову систему, покращує апетит, запобігає задусі, розладу шлунку, набряку кінцівок, болі в ногах. Ні один продукт в світі, окрім перги не містить одночасно усі амінокислоти, котрі регулюють в організмі людини біохімічні процеси, відповідальні за підтримання життя. Це не все. Перга незамінна при лікуванні гіпер- та гіпотонії, серцевої недостатності, післяінсультних станів, атеросклерозу, простатиту, гепатитів, виразки шлунка, дисбактеріозу, порушень потенції.
Перга лікує запалення печінки, жовчних шляхів, захворювання серця, аденому простати, стимулює сексуальний потяг, нормалізує сон, підвищує працездатність, знімає головний біль та болі у суглобах, сприяє опірності стресам, має антибактеріальні властивості. Пергу використовують і для відновлення функцій печінки, шлунково-кишкового каналу, нирок, щитовидної залози, стимулює систему кровотворення, вона ефективна при туберкульозі легень та цукровому діабеті, а також є добрим помічником при алергії, грипі, алкоголізмі, наркоманії, чоловічому безплідді й гінекологічних захворюваннях.



Відповісти