Медоваріння!

Способи, методи, технології і засоби добування продуктів з вулика
Відповісти
Аватар користувача
Petrovych
Адміністратор сайту
Повідомлень: 379
З нами з: 19 січня 2018, 08:14
Ваш статус: Пасічник вихідного дня
Місце перебування: Львів-Тустоголови
Кількість бджолосімей: 25-30
З бджолами з: 08 травня 2005
Дякував (ла): 46 разів
Подякували: 51 раз
Контактна інформація:

Медоваріння!

Повідомлення Petrovych » 16 вересня 2019, 12:23

Вирішив відкрити ще одну тему, бо натрапив на цікавий ролик. Це не для починаючих медоварів, але боюсь що загубиться. Інформація не нова, але дуже цікава

Далі можна поговорити і про основи... :)



Аватар користувача
Petrovych
Адміністратор сайту
Повідомлень: 379
З нами з: 19 січня 2018, 08:14
Ваш статус: Пасічник вихідного дня
Місце перебування: Львів-Тустоголови
Кількість бджолосімей: 25-30
З бджолами з: 08 травня 2005
Дякував (ла): 46 разів
Подякували: 51 раз
Контактна інформація:

Медоваріння!

Повідомлення Petrovych » 16 вересня 2019, 12:38

Дуже часто натрапляю на прохання "поділіться рецептом медовухи". Відразу виникає бажання пояснити, що медовар медовухи не робить. В народі медовухою часто називають бодягу з меду та спирту(горілки, самогонки...). Є і правильно зроблені такі "бодяги", які без сумніву мають право на існування та мають чудовий смак. Проте тут хочеться поговорити таки про медівку, або інакше - медове вино, чи питний мед, який створюється способом збродження медового сусла за допомогою винних дріжджів.
Я не є офіційно замельдованим медоваром, але певну практику виготовлення такого напою маю(наразі скромно за всі роки десь до пів тони може...). Відразу скажу, що рецепту, як такого, тут нема - є технологія приготування. А це набагато цікавіше, бо якщо освоїте технологію і зрозумієте природу дозрівання цього напою, тоді можна включати свою фантазію і добитися чогось дуже оригінального. Першопроходцем в цій справі без сумніву був Горніч Микола Лазаревич, тому для початку рекомендую прочитати його книжку "Медові вина"
Далі поговоримо, тим більше що в нас на форумі присутні досвідчені медовари з Гільдії, переможці багатьох конкурсів з медалями і регаліями. :drink:



Відповісти